ellen-qin-fIMqGvVaATk-unsplash.jpg

Le Printemps du Dodgeball

Toutes now félicitations!

Gagnant du grand prix: Élizabeth Gélineau

 • Go Pro Hero: Karine Biron

 • Lost Cities Board Game: Maude Bérubé

 • Pandemic: The Cure: Jaime Tapper

 • Dodgeball is Everybody Sun Hoodie: Cassandra Paris-Jodoin

 • Dodgeball is Everybody Neckie: Edward Wilkinson

 • Dodgeball is Everybody Headband: Steve Hickson

 • Throw-Throw Burrito Extreme: Robin Della Rocca

 • Foam Dodgeballs: Annmarie Hreczuch

 • Dodgeball Tournament Entry: Connor C Cooper

Winners will be contacted via email Sunday, June 6. 

La capacité de Dodgeball Canada à respecter son engagement à poursuivre la croissance du dodgeball est plus importante que jamais. Comme vous le savez, l’organisme est dirigé par des bénévoles et dépend des revenus recueillis par ces personnes pour fonctionner. La pandémie de COVID-19 a restreint notre capacité à générer des revenus à partir des sources traditionnelles telles que les tournois et les accords de partenariat. Nous espérons pouvoir compter sur l’aide de notre communauté, afin de pouvoir continuer à soutenir la programmation, les possibilités de partenariat, les événements et le lancement de notre nouveau programme de vêtements.

 

Vous pouvez soutenir Dodgeball Canada en faisant un don minime aujourd’hui, qui vous permettra de participer à notre concours « Le printemps du dodgeball » (don suggéré : 25 $).

Prix à gagner « le Printemps du Dodgeball »

Le grand prix du concours « le Printemps du Dodgeball » comprend :

 • 1 x carte cadeau VII Apparel Co. de 500 $ US 

 • Un maillot conçu par Kiyoshi Sama Arts (artiste : Josh Huestis)

 • Votre choix d’entrée d’équipe pour l’un des tournois suivants:

 1. Festival national de dodgeball (National Dodgeball Festival) à Barrie, en Ontario (échangeable d’ici 2023) ou,

 2. La Coupe Québec (The Quebec Cup) (échangeable d’ici 2023) ou,

 3. Tournoi des champions (Tournament of Champions), à Vancouver en Colombie-Britannique (échangeable d’ici 2023) ou,

 4. GO! Epic Dodgeball Tournament in Winnipeg, Manitoba (échangeable d’ici 2023).

Valeur totale d’environ 1 000 $.

Nous distribuerons également un grand nombre d’autres prix :

 • Une GoPro (valeur approximative de 300 $)

 • Des jeux de société - donnés par Table Top Café (valeur approximative de 100 $)

 • Des vêtements et accessoires Tout le monde est Dodgeball/Dodgeball is Everybody (valeur approximative de 100 $)

 • Des ballons en mousse (valeur approximative de 50 $)

 • Un jeu de dodgeball Throw-Throw Burrito (valeur approximative de 50 $)

 • Une inscription d’équipe à un tournoi de dodgeball (valeur approximative de 300 $) : choix entre 2 tournois, selon la sélection du grand prix

Valeur totale d’environ 900 $.

Règlement du concours

Merci à nos sponsors

LOGO-QC-CUP-2018.png
National%20Dodgeball%20Festival_edited.j
VDL Dodgeball.jpg
Go Tournament Logo.png
DBC_2019_SQ_JHuestis_920_edited.jpg
Kiyoshi Sama Arts
vii_logo_long_green_website_edited.png
Table-top-logo-stacked.jpg

Foire aux questions

Digital Collectibles voor de Makers


Veel makers komen in aanraking met NFT’s. Echter komen zij hierdoor voor veel lastige keuzes te staan; "Hoe maak ik een NFT?, Is het veilig voor mij en de kopers? Wat zijn de creatieve mogelijkheden? Is het ecologisch verantwoord?"

Het Digital Collectibles Platform wil makers helpen met het vinden en maken van de juiste NFT op een groene en creatieve manier.

Dit doen we door hen te informeren over de mogelijkheden en vervolgens samen de beste creatieve oplossing te zoeken.
Samenwerkingen


Samen met de expertise van het independent platenlabel Excelsior Records bundelen we onze krachten om de beste Digital Collectables van Nederland te creëren.

Daarnaast gaat Digital collectables Samenwerkingen aan met kunstacademies en particuliere Makers van de toekomst, om hen te kunnen informeren over de snelgroeiende NFT-wereld en de Creatieve mogelijkheden van Digitaal Houderschap en waardencreatie.
De voordelen van NFT's voor Makers


Digital collectables wil het voor Makers makkelijker en inzichtelijker maken om NFT’s te verzamelen. Het creëren van een NFT’s kan veel verwarrend zijn n hierdoor ongewenst in de kosten lopen. Het kan echter ook heel eenvoudig en vrijblijvend mits je de juiste aanpak volgt. Wij willen dit de wereld uit helpen door een duidelijke uitleg te geven en alle benodigdheden op een rijtje te zetten. Daarnaast waarborgen wij samen met Excelsior Recordings de hoge kwaliteit van alle Digital Collectibles die verschijnen op deze pagina. Dit doen wij door net zoals de verzamelaars ook de makers in te lichten over de creatieve mogelijkheden en werking van NFT’s. Zodoende kun jij als maker jouw supporters en following hoogwaardige en exclusieve content aanbieden binnen de kwalitatieve normen die Digital Collectibles nastreeft.

Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen die NFT's hebben op een rijtje gezet:

 • Maximale aantal kopieën

De maker bepaalt de oplage van het kunstwerk dat hij gaat verkopen en stelt van tevoren in het smartcontract vast hoeveel versies van zijn kunstwerken beschikbaar worden gesteld. NFT’s kunnen namelijk nooit gekopieerd worden. Er is maar één iemand die de desbetreffende NFT in zijn “wallet” bezit. Heeft iemand anders een foto van het werk maar niet het stukje blockchain code? Dan is dit niet het origineel. Elke NFT is dus uniek en onvervangbaar wat betekent dat het voor (digitale) kunstenaars eindelijk mogelijk is om schaarste te creëren voor hun werk. Zodoende is het dus ook niet meer mogelijk om werk te kopiëren en onrechtmatig te verspreiden. Een evolutionaire ontwikkeling voor de (digitale) kunstwereld dus. Steeds vaker wordt er ook geëxperimenteerd met bijvoorbeeld toegang-tickets voor festivals en concerten.

 • Royalty’s

Verder is het voor de maker mogelijk om regels voor royalty’s in het smart contract van zijn NFT op te nemen. Zodoende krijgt de maker altijd een vooraf bepaald percentage van de verkoopprijs wanneer iemand de NFT doorverkoopt. Op deze manier blijft het werk van de maker zijn waarde behouden. Wanneer je namelijk een tweedehands vinyl van iemand koopt krijgt de maker hier niks meer voor. Met NFT’s krijgt de maker echter netjes wat hem toekomt. Verder kunnen de kopers van het kunstwerk dus altijd aantonen dat ze een kunstwerk hebben gekocht dat bij de maker vandaan komt omdat de oorsprong en alle transacties zichtbaar zijn.

 • Unlockable content

Ook kan er unlockable content op de NFT worden gezet. De maker kan ervoor kiezen om alleen een preview van de NFT te tonen. Vervolgens is het daadwerkelijke kunstwerk alleen voor de eigenaar van de NFT te zien. Op deze manier maken NFT’s het voor de makers mogelijk om hun exclusieve content alleen beschikbaar te stellen aan een select groepje supporters die een NFT heeft weten te bemachtigen.

 • Fysieke NFT content.

Ook zijn er makers die hun NFT uitbreiden met de verkoop van exclusieve fysieke kunstwerken (of zelfs voltallige albums) die samengaan met de NFT. Zodoende kan een houder van het kunstwerk de NFT gebruiken als een certificaat van authenticiteit. kortom zijn er door NFT’s veel meer creatieve manieren waarop een maker zijn kunst kan aanbieden aan het publiek. Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via het contact formulier.
Ecological Footprint


Digital Collectibles houdt rekening met de “Ecologische voetafdruk” van haar NFT’s. Waar het merendeel van de NFT’s worden verkocht en “gemint” op het netwerk van Ethereum doet Digital Collectibles dit bewust niet. Het Ethereum netwerk is namelijk nog niet overgestapt naar het schonere Proof of Stake protocol.

Dit maakt echter niet alle NFT’s vervuilend of slecht. Er zijn namelijk ook andere Blockchain protocollen die juist een veel schoner en innovatievere manier bieden voor het voltooien van transacties en het minten van NFT’s. Een transactie via deze blockchain stoten zelfs veel minder uit als een transactie met het bekende VISA. Een ander pluspunt van betalingen via blockchain is dat er geen andere partijen tussen de koper en verkoper zitten. Momenteel bouwen wij onze NFT’s via het xDai Netwerk. Klik hier als je hier meer over wil lezen op de website van de crypto munten zelf.